CIEMNE PIECZYWO – pytania odpowiedzi

W ostatnich godzinach przesłano mi wiele pytań dotyczących ciemnego pieczywa. To podstawa holenderskich, belgijskich i francuskich zanęt zawodniczych. Nie jest to żadne barwione pszenne pieczywo. Jest to ciemne pieczywo żytnio-pszenne , wysuszone i miażdżone lub mielone. Wykazuje bardzo dobrą przyswajalność oraz przyspieszają trawienie i przemianę materii , zarówno u ludzi jak i ryb. Jest delikatnie klejące – w tej postaci do połowu mieszankami na rzekę i głębokie wody. Wyprażone jeszcze bardziej ciemnieje ,nie klei i jest doskonałym wypełniaczem wszelkich mieszanek na wodę stojącą. W Holandii jest specjalnie wypiekana wersja żytnio – kukurydziana.

Tak prezentuje się bułka mielona z ciemnego pieczywa.

Pozdrawiam czytelników DZIADEK

4 myśli nt. „CIEMNE PIECZYWO – pytania odpowiedzi

    • Pieczywo jak jest napisane w początkowych wykładach to składnik bazowy i jego procentową zawartość określamy przy komponowaniu mieszanek i warunkach połowu , pieczywo zarówno jest dobre do mieszanek leszczowych (grubsze) i płociowych (drobniejsze).
      Pozdrawiam

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s