W ostatnich godzinach przesłano mi wiele pytań dotyczących ciemnego pieczywa. To podstawa holenderskich, belgijskich i francuskich zanęt zawodniczych. Nie jest to żadne barwione pszenne pieczywo. Jest to ciemne pieczywo żytnio-pszenne , wysuszone i miażdżone lub mielone. Wykazuje bardzo dobrą przyswajalność oraz przyspieszają trawienie i przemianę materii , zarówno u ludzi jak i ryb. Jest delikatnie klejące – w tej postaci do połowu mieszankami na rzekę i głębokie wody. Wyprażone jeszcze bardziej ciemnieje ,nie klei i jest doskonałym wypełniaczem wszelkich mieszanek na wodę stojącą. W Holandii jest specjalnie wypiekana wersja żytnio – kukurydziana.
Tak prezentuje się bułka mielona z ciemnego pieczywa.
Pozdrawiam czytelników DZIADEK
Witam. Mam pytanie czy startuje Pan w zawodach na Wiśle w Drewnicy jeżeli tak to proszę o taktykę oraz ewentualną mieszankę. Pozdrawiam
PolubieniePolubienie
witam,w jakich mieszankach jest dobrze stosowac?leszczowych czy płociowych?i w jakiej ilosci procentowej?
PolubieniePolubienie
Pieczywo jak jest napisane w początkowych wykładach to składnik bazowy i jego procentową zawartość określamy przy komponowaniu mieszanek i warunkach połowu , pieczywo zarówno jest dobre do mieszanek leszczowych (grubsze) i płociowych (drobniejsze).
Pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Stosuje z powodzeniem na grubego leszcza i karasia z melasą
PolubieniePolubienie